Vuoden 2023 markkinajohtaja  

Monivuotinen ja kosteutta haihduttava Flortex® -paalipeite 160 g/m² on kustannustehokas laaturatkaisu!  

Alkuperäinen Flortex® -peite tuo jo ensimmäisenä käyttövuotena selvää säästöä verrattuna kertakäyttöisesti muovitettuihin paaleihin.

Peite säilyttää kuivaheinä- ja olkipaalit hyvälaatuisina ja vähentää huomattavasti hävitettävän muovi- ja rehujätteen määrää. 

Nopea toimitus varastosta Kaukokiidon sopimushinnoin. 

Valitse tarpeisiisi sopivat koot (kts. piirros alla) ja tutustu hinnastoon. Käytännön käyttövinkit p. 0500 795 140 / Raimo tai flortex.suomi@gmail.com 

Flortex® 55/160 heinä- ja olkipaalipeite säilyttää paalit hyvälaatuisina hengittävyyden ja kosteutta hylkivän materiaalinsa ansiosta.

Materiaali

  • tasalaatuinen, vuosia kestävä ja kierrätettävä
  • UV-suojattu kuitu, joten käytettävissä molemminpuolisesti!
  • hengittävä, jolloin hometta aiheuttava kosteus ei tiivisty paalien pinnalle
  • läpäisee tuulta, peitettä on helppo käsitellä tuulisellakin säällä
  • kestää sään ääriolosuhteita sekä eläintuhoja, kuten lintujen nokkimista
  • tarvittaessa helppo korjata, ei rispaannu
  • myrkytön, valmistettu ilman liimoja tai liuottimia
  • turvallinen, ei liukastumisen vaaraa karkeahkolla pinnalla
  • vastuullisesti valmistettu Italiassa, laatujärjestelmä ISO-9001

Asennuksen avuksi

Paalikasoissa suositeltava asennuskulma n. 45°. Tehdas suosittelee heinäpaalien alle puulavoja tai pitkiä puita, jolloin maakosteus ei pääse homehduttamaan alimpien paalien alapintaa. Uudelleenkäytettävällä Velcro-tarranauhalla (rullakoko 12,5 cm x 25 m) saa helposti liitettyä usean peitteen yhteen. Metalliklipsit (halk. 3 cm) ovat kätevä ja nopea tapa painottaa alareuna metalliputkilla. Alareunan kiinnittäminen voidaan tehdä myös esimerkiksi Flortex® -kiinnitysruuveilla tai vaikkapa sitomalla paalinarulla reuna kiinni paaliverkkoon. Naruja varten voi hyvin tehdä pienet viillot peitteen alareunaan muutaman metrin välein, materiaali ei purkaannu. Erittäin tuulisilla paikoilla voi tarvittaessa vakauttaa metalliputket pujottamalla niiden läpi rautalanka, joka kiinnitetään aluspuihin.

Paalijonon päädyt kannattaa kiinnittää tarranauhalla tai em. kiinnitysruuveilla. Lisätietoa tarvikkeista.

Onnistunut talvisuojaus tehdään jättämällä peite reilusti irti maasta sekä painottamalla sen alareuna. Näin peite pysyy sileänä, vaikka paalijono/pyramidi hieman painuisi talven aikana eikä reuna jää lumen alle ja jäädy kiinni maahan.

Alla on esitelty eri kasaustavoille suositeltavat koot.

Flortex paalipeitteiden koot